Wie is Remke van Staveren?

Vóór alles ben ik medemens: moeder, echtgenote, vriendin, buurvrouw. Initiatiefnemer van HART voor de GGZ. En psychiater.

Ik geloof in de kracht en creativiteit van het individu. Van cliënt en zorgverlener. Wat we doen hoeft niet groots of meeslepend te zijn, maar het mag wel 😉

De essentie van zorg is (zelf)compassie: zorg goed voor jezelf en elkaar, zodat je ook goed voor de cliënt en zijn naasten kunt zorgen.

Mijn visie op psychische klachten?

Iedereen is psychisch kwetsbaar, in mindere of meerdere mate. Dat is volstrekt normaal. En dan kun je ook nog eens pech hebben. Dat je misbruikt bent, erge dingen hebt meegemaakt, niet de liefde hebt ontvangen waar je als kind recht op had. Daar kun je de rest van je leven last van hebben. Maar behalve kwetsbaar, is iedereen óók psychisch weerbaar. En kan iedereen herstellen.

Ik werk in de ambulante sggz voor Team de Baarsjes & Oud West van BuurtzorgT in Amsterdam. Wil je weten hoe we werken? Nina Polak schreef er een mooi artikel over in de Correspondent: Labels? Behandelkamers? Deze buurtpsychiater gaat liever in het park een raketje met je eten. Je leest het hier

Remke van StaverenWie